Professionele klantenservice blijkt onmisbaar

De coronacrisis heeft één ding goed duidelijk gemaakt: bedrijven kunnen niet zonder een professionele klantenservice. De behoefte aan een centraal aanspreekpunt dat goed bereikbaar is én snel antwoord geeft op consumentvragen is groter dan ooit. Zeker nu het veel medewerkers massaal thuiswerken.

Pieken in serviceverzoeken
Bedrijven en overheden hebben te maken met grote pieken in serviceverzoeken. Zo steeg in de week van 15 maart -direct nadat de intelligente lockdown in Nederland van kracht werd- het aantal servicetickets dat organisaties ontvingen met 20 procent ten opzichte van dezelfde week een jaar eerder. Dat blijkt uit de benchmark Snapshot ‘The Impact of COVID-19 on CX. Deze benchmark analyseert sinds de uitbraak van het coronavirus wekelijks de interacties van klanten bij meer dan 20.000 bedrijven wereldwijd en geeft goede inzichten in de nieuwste ontwikkelingen in onze branche.

Klanten direct van antwoord voorzien
Het mag duidelijk zijn dat de coronacrisis nieuwe uitdagingen creëert voor bedrijven en hun teams die verantwoordelijk zijn voor klantcontact. Als organisatie wil je natuurlijk een zo groot mogelijke bereikbaarheid onder je klanten als het aankomt op prangende vragen. De ontwikkelingen op het gebied van customer care staan gelukkig niet stil. Op verschillende slimme manieren kun je piekmomenten opvangen. Denk aan:
• Een kennisbank met meest voorkomende vragen
• Een live chat waarbij klanten naadloos overstappen van selfservice op het web naar een chatgesprek met een servicemedewerker
• Een bot die antwoorden geeft op basis van trefwoorden die hij in vragen herkent.

Beschik je niet over deze professionele faciliteiten, maar wil je er wel gebruik van maken? Informeer dan gerust naar wat HMS Customer Care voor je kan betekenen. We zijn al meer dan 25 jaar de vertrouwde partner voor in- en outboundgesprekken voor vele bedrijven.

‘Geen minuut zonder dienstverlening’
Bij HMS zijn we er erg trots op dat we in deze uitdagende periode onze dienstverlening onverminderd hebben kunnen aanbieden. Weliswaar onder strikte RIVM-richtlijnen en met een groot deel van onze medewerkers thuis aan het werk, maar er is geen klant die 1 minuut van onze dienstverlening heeft hoeven missen. Doordat HMS Customer Care gebruik maakt van de allernieuwste software profiteren onze klanten mee van deze automatisering; Wij kunnen hun klanten immers direct van een antwoord voorzien. Concreet houdt het in dat we altijd een professioneel aanspreekpunt voor jouw organisatie kunnen bieden. Een aanspreekpunt dat bovendien flexibel én schaalbaar is op momenten dat jij het nodig hebt.

Meer weten?
Wil je meer weten? Of eens een kijkje komen nemen op een van onze vestigingen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.